Спліт система: експлуатація та захист

Для того щоб дорога електротехніка, до якої відноситься і кліматичне обладнання, служила довго, її потрібно правильно використовувати. Не зайвим буде і забезпечити для неї кваліфіковане технічне обслуговування. Купити кондиціонер в наш час — задоволення не з дешевих. Захисні механізми, якими може бути оснащена спліт система кондиціонування, також вносять істотний внесок в тривалість життя кліматичної техніки.

Рекомендації по експлуатації спліт систем

Кліматичне обладнання складно назвати крихким, однак і воно вимагає дбайливого ставлення до себе. Тому не варто дуже часто вимикати і включати спліт систему: більш правильною поведінкою з вашого боку буде постійно регулювати температуру в приміщенні на необхідному рівні. Якщо ваша спліт система не розрахована на експлуатацію при мінусовій температурі, то не варто перевіряти її на витривалість, так як це може послужити причиною її швидкого виходу з ладу.

Щоб спліт система працювала якісно, ​​безперебійно, необхідно своєчасно виконувати очистку фільтрів. Проводити її потрібно хоча б один раз за кілька місяців. Якщо ви вважаєте, що ця процедура вам не по плечу, то ви завжди можете звернутися по допомогу до професіоналів.

Вбудовані захисні функції спліт систем

До захисних механізмів, які може мати спліт система, відносять:

індикатор ступеня забруднення фільтрів;

струмовий захист кондиціонера;

контроль витрати холодоагенту;

захист від низьких температур.

Співвідношення спліт система ціна на неї в м Нижній Новгород багато в чому залежить від того, чи є представлені захисні механізми в тій чи іншій кліматичній техніці.

Індикатор стану фільтрів

Будь-яка сучасна спліт система оснащена показником рівня забрудненості фільтрів. Датчик здатний фіксувати ступінь забруднення і тоді, коли вже була досягнута максимально допустима ступінь забруднення. Кондиціонер починає постійно сигналізувати про те, що прийшов час почистити фільтри.

Струмовий захист

Струмовий захист дозволяє визначити, чи справно працює спліт система. Якщо показники відхиляються в меншу сторону від стандартів, значить, компресор функціонує без належної навантаження, що свідчить про те, що необхідна заправка фреону. Якщо ж струму споживатися стало більше, значить, фільтри внутрішнього блоку забруднилися.

Контроль над витратою хладагента

Цей механізм дозволяє стежити за тим, як відбувається природна витік фреону. Таке послідовне фіксування цього процесу дозволяє вчасно здійснити дозаправку спліт системи — розрахунок витяжної вентиляції.

І останній механізм — захист від низьких температур — просто вимикає пристрій, якщо температура зовні не підходить для експлуатації пристрою. Так, знаючи, що ваше обладнання буде працювати ще довго, поєднання спліт система ціна не буде приводити вас в жах, тому що вас це поки не буде стосуватися.