Наймодніший домашній текстиль

Гардероб для інтер’єру
Як би банально і затерто це не звучало, але зустрічають таки по одязі. Дивляться на сукню, на те, як вона сидить, помічаючи переваги фігури, якщо вони підкреслені, і не затримуючись на недоліках, якщо вони грамотно приховані. З інтер’єром та сама історія. Варто підібрати правильний домашній текстиль, «одягти» будинок стильно, вишукано, модно, як він набуває зовсім іншого, свіжішого і доглянутого вигляду.

Адже справді, якщо порівнювати будинок із людиною, то стіни та планування – це, скажімо, постать, конституція, з якою не посперечаєшся. Що дав Бог (ну або іпотека, якщо хочете), з тим і працюємо. Так, десь можна зробити пластику у вигляді невеликих перепланувань, щось підтягнути, підшліфувати, підшпатлювати у прямому розумінні слова… Але по суті, так само як і будь-яку жінку можна гарно одягнути, підкреслити її індивідуальність та природну красу, будь-який інтер’єр можна змінити, «переодягнувши» його.

Що ми маємо на увазі під словосполученням «гардероб для інтер’єру»? Весь домашній текстиль. Не беремо до уваги аксесуари та прикраси, зупинимося на базових предметах «одягу» – шторах, килимках, усіляких подушках, оббивках, скатертинах, постільній білизні і т. д. Загалом, на всьому, що пошито з матерії.

Останні модні тенденції домашнього текстилю
Звичайно ж, образ кожного будинку індивідуальний, і, напевно, було б безглуздо гнатися за тенденціями і кардинально змінювати весь текстиль кожен сезон. Тим більше, що основні базові речі (штори, оббивка, килими, пледи) зазвичай живуть з нами довго. У зв’язку з цим базовий домашній текстиль можна підбирати, орієнтуючись навіть не на моду, а на власні уподобання, а ось уже при виборі додаткового, легкого текстилю, що потребує періодичної заміни, цілком можна озброїтися порадами світових інтер’єрних кутюр’є.

Геометрія та квіти
Перевага надається або однотонним фактурним тканинам, або домашньому текстилю з абстрактними, геометричними, а також квітковими принтами. Популярні всілякі кола, смуги, ромби, зигзаги і так далі, причому принт може бути як розгонистим, так і дрібним. Також радимо звернути увагу на абстрактні малюнки, що начебто зійшли з полотен постмодерністів. Найкраще такі тканини виглядають у нейтральних сучасних інтер’єрах, а також в еклектиці, мінімалізмі та ар-деко.

Любителі класики, провансу і кантрі можуть мати модний квітковий текстиль. Це можуть бути дрібні та великі квіточки на білому тлі, красиві пишні півонії та сором’язливі польові букетики, а також екзотичні яскраві тканини з тропічними квітами.

Етнічні принти
При виборі тканин зверніть увагу на етнічні мотиви, зараз вони на піку моди. Текстильні плоди місцевої культури, що привезли з відпустки, тепер не просто сувеніри, а стильні предмети інтер’єру. Насамперед це стосується килимів, покривал і різних наволочок і скатертин, вишитих вручну. Все з місцевими національними орнаментами, а не туристичними написами та зображеннями пам’яток, звичайно.

Наймодніший сьогодні етнічний візерунок – ікат. До речі, в останніх інтер’єрних колекціях від Гуччі та Оскара де ла Рента він присутній не тільки в традиційному домашньому текстилі та дрібних аксесуарах, а й на великих поверхнях меблів і стін, причому в різних кольорах. Головна краса орнаменту ікат у тому, що він добре працює в різних просторах і гармонує майже з будь-яким стилем – від класики до авангарду.

фактури
Зберігаються тенденції минулих років – це натуральний льон і бавовна, щільні матові тканини з атласними або оксамитовими візерунками, а також шкіра, шерсть, шовк, сатин, напівпрозорі та мереживні тканини. Новинка, на яку варто звернути увагу, – вельвет. Він обіцяє бути ультрамодним наступні кілька років. Найчастіше вельвет був помічений на диванах та диванних подушках, зазвичай однотонний із широкими фактурними смужками.

Актуальна деталь
Найцікавішою знахідкою сезону виявився звичайний меблевий цвях із простим металевим або оригінально декорованим капелюшком. Цвяхами оббиті різні поверхні, в тому числі дерев’яні і металеві. Ми ж просто звернемо на нього увагу, замовляючи оббивку для стільців та м’яких меблів. Якщо є можливість – потрібно використовувати «цвях програми»!

Королівський фіолетовий
Наймоднішими кольорами в інтер’єрі названі фіолетовий, жовтий, а також широка гама синіх, яскраво-блакитних та синьо-зелених відтінків. Звичайно ж, залишається затребуваним домашній текстиль і більш традиційних кольорів – сірий, шоколадний, бежевий, молочний і білий, чорний і т.п., щоб розбавляти ними яскраві елементи.

Так, фіолетовий фахівці радять поєднувати з сірим, оливковим або насиченим зеленим. Він також органічно виглядає у комплекті з не менш модним кольором чирок (глибокий синьо-зелений), створюючи яскраву марокканську атмосферу. До речі, фіолетовий традиційно вважається символом королівської влади, поєднує в собі пристрасть червоного та спокій блакитного, говорить про оригінальність та стимулює роботу уяви.