Розрахунок навантаження модульної котельні

Якщо не вистачає системи центрального опалення або ж немає можливості підвести її до будівлі, можна скористатися альтернативами – подумати про опалення окремих приміщень, або ж під’єднати модульну котельню, яка може опалювати весь будинок. Перш ніж замовляти саму будівлю на https://blockmodul.com.ua/ua/kotelnye/ і котел разом з іншими елементами системи опалення, потрібно провести певні розрахунки. Тільки тоді, коли ви будете точно знати потреби будівлі в опаленні та гарячій воді, можна буде переходити до розрахунків потужності та розміру збірної котельні.

Точні цифри, які потрібні для розрахунку опалювального навантаження, включають в себе розмір будівлі, кількість мешканців і бажану температуру в приміщенні, окрім того, потрібно враховувати якість ізоляції та особливості клімату. Навантаження гарячої води можна розрахувати на основі очікуваних моделей використання – з урахуванням кількості мешканців и приладів, що потребують гарячої води, – та ємності баків для зберігання гарячої води. Модульні котельні, як правило, використовують тверде паливо, тому вам потрібно буде визначитися, де ви будете купувати деревину, біомасу або інше паливо.

Розрахуйте розмір котла, необхідний для задоволення потреби в опаленні та гарячій воді. Цей розрахунок враховує втрати тепла будівлею, градус-дні опалення та моделі споживання гарячої води. Розмір котла зазвичай вимірюється в кіловатах (кВт) на годину. Вам потрібно буде конвертувати одиниці вимірювання, якщо це необхідно.

Враховуйте ККД обраного типу котла. Різні типи котлів мають різний ККД, тому відрегулюйте розрахований розмір, щоб врахувати цей фактор. Наприклад, якщо ефективність котла становить 85%, вам потрібно буде відповідно збільшити розрахунковий розмір.

Залежно від критичності системи опалення, розгляньте можливість включення запасу для резервування. Це гарантує, що котельня може продовжувати забезпечувати теплом і гарячою водою в разі виходу з ладу первинного котла.

Оцініть доступну площу для встановлення збірної котельні. Фізичні розміри станції повинні вписуватися в призначену територію, і вам потрібно забезпечити достатній простір для безпечної експлуатації та обслуговування. Також візьміть до уваги інші компоненти системи, такі як баки для зберігання гарячої води, розподільні трубопроводи та системи керування. Ці компоненти впливатимуть на загальний розмір збірної котельні. Бажано проконсультуватися з інженером-теплотехніком або фахівцем з ОВК, щоб виконати детальний аналіз теплового навантаження та розрахувати розміри котла. Вони врахують усі важливі фактори та забезпечать точний розмір відповідно до ваших конкретних потреб.