Вибираємо правильний настінний кондиціонер

Для отримання холоду влітку або тепла в зимовий час, обов’язково знадобиться кліматична система у вигляді потужного і економічного кондиціонера skv. Всім цим заявленим вимогам повною мірою відповідають настінні кондиціонери. Але чим вони кращі за від інших типів?

Роздільна архітектура

В першу чергу важливо дивитися на архітектуру будь-якого настінного кондиціонера. На відміну від віконних версій, в настінних моделях зовнішні блоки і фени навмисно відокремлені один від одного. При такому дизайні з’являється можливість серйозного нарощування потужності охолодження до 24 000 БТЕ / год, що в реальності гарантує швидке і ефективне охолодження площею не менше 70 м2. При цьому гучність фена не перевищує 45 дБ, тоді як при нічному режимі даний показник знижується вдвічі.

Компресор

Велика частина моделей бюджетної категорії оснащуються перевіреними роторними компресорами, цінними в тому плані, що прекрасно дросселирующие фреон при робочій напрузі 175-250 В. Якщо потрібно економічність, то краще вибирати моделі з інверторними компресорами, що дозволяють заощадить до 30% електричної енергії та надавати мінімальний вплив на холодильне «залізо», внаслідок чого останнім зможе пропрацювати десятиліття. Але кращими на сьогодні вважаються інверторні кондиціонери з двома роторами, що дозволяють навіть на невеликих оборотах ефективно дросселіровать фреон.

Потужність охолодження

Вирахувати потужність охолодження вважається дуже простою справою навіть для непрофесіонала. Для охолодження 10 м2 житла буде потрібно всього 1 кВт потужності від кондиціонера. Іншими словами, якщо площа кімнати складає 25 м2, то буде потрібно настінний кондиціонер потужністю не більше 2.5 кВт в європейському вимірі або 9000 в британських теплових одиницях або БТЕ / ч. Але краще брати з підвищеним запасом потужності, що дозволить компресора швидко охолодити приміщенні і далі вимкнутися — його амортизація зведеться до мінімуму.

Установка настінних кондиціонерів

До недавнього часу більшість людей відмовлялася від придбання настінного кондиціонера, оскільки його установка «кусалася». Поза сезоном її вартість починалася з $ 25, тоді як в сезон — до $ 100! Але останнім часом магазини надають опцію безкоштовної установки настінного кондиціонера. Це вигідно з двох випадків — дозволяє заощадити гроші, і магазин дає гарантію на «залізо». Це і зрозуміло, оскільки якщо кондиціонер буде встановлювати «ліва» бригада, то гарантія на «залізо» автоматично знімається.