Вирощуємо тюльпани будинку

Усі знають, як гарно цвітуть тюльпани. Але насолоджуватися їх цвітінням можна лише навесні та на початку літа. Любителі цих цибулинних рослин стверджують, що їх можна вирощувати будь-якої пори року. І це справді так, адже вони не надто вибагливі. Якщо ви хочете насолоджуватися їх незвичайним ароматом та красою, то можете посадити їхні будинки.

Вирощуємо тюльпани

• Перед тим, як розпочати посадку рослин, вам потрібно підготувати все необхідне. Для початку потрібно придбати горщики, в яких у вас зростатимуть квіти. Вибирайте ємність невеликого об’єму, але й не маленького. В одному горщику має бути кілька цибулин. Коли рослини виростуть і зацвітуть, це виглядатиме привабливіше, ніж цвітіння одного тюльпана. Землю для посадки можна накопати в саду, але якщо такої можливості немає, можна придбати її в квітковому магазині. Головне, щоб у її складі були присутні пісок та торф. Деякі садівники вважають, що тюльпани будуть добре рости, якщо в землю додати гній та золу.

• Посадку здійснюють у будь-яку пору року. Для цього беруть горщик, насипають у нього спеціальні камінчики (для кращого дренажу) та землю. Цибулини садять у ґрунт так, щоб вони злегка виглядали з неї. Відстань між ними має бути не менше одного сантиметра. Після посадки їх потрібно дуже добре пролити та поставити у прохолодне місце. Потім, коли з’являться паростки, горщики треба перенести на підвіконня.

• Догляд тюльпанів не складний. Все, що вам потрібно це хороший полив рослин. Поливають їх кілька разів на тиждень. Важливо не допускати пересихання ґрунту. Якщо тюльпани погано ростуть, їх можна підгодувати комплексними добривами.

До речі, якщо ви посадили тюльпани взимку, слідкуйте за тим, щоб вони не стояли поряд з батареєю. Занадто сухе повітря згубне для цибулинних рослин.