Яку теплову гармату обрати: дизельну чи електричну?

Яку теплову гармату обрати: дизельну чи електричну?

Електрична гармата теплова

Електрогармата призначена для обігріву офісів, житлових приміщень – невеликих об’єктів. Перевагами такого виду опалення є: екологічність, економічність, великий асортимент. Тому, не дивно, що на сьогодні – це один з найбільш популярних видів теплових гармат. Вона не потребує палива, тому досить проста у використанні. У цих електричних приладів є і свої недоліки: недорогі моделі оснащені нагрівальними елементами відкритого типу, тому вони не досить комфортні, адже спалюють кисень.

Теплові пристрої на електриці мають діапазон потужностей від 1500 Вт до 45000 Вт. Від цього показника залежить якого розміру приміщення вона може обігріти. Обов’язково слід брати до уваги наявну мережу і відповідно навантаження яке вона витримує. Невеликі кімнати можливо обігріти підключивши агрегат у звичайну розетку. А ось опалення для великих об’ємів потребує трифазної мережі в 380 В.

Електричні гармати мають доволі простий принцип роботи. Всередині вмонтований вентилятор, який заганяє повітря в пристрій. Там воно нагрівається за допомогою ТЕНу. У випадку перегріву агрегату спеціальний термостат вимикає гармату. Загалом апарат безпечний та простий у використанні.Теплові пушки можливо купити на сайті компанії Електромотор.

Дизельна гармата

Гармата для функціонування якої паливом слугує дизель. Це дуже потужний агрегат. Вона продуктивніша за її електричну сестру, але не відрізняється екологічністю. Часто такі установки монтують для обігріву нежилих приміщень з великими площами та кубатурами: виробництва, склади, будівництва тощо. Як правило, дизельний тепловий агрегат оснащений колесами та ручкою для транспортування. Це обумовлено його немалою вагою.

Даний апарат може працювати шляхом:

  • прямого,

  • непрямого нагріву.

Перший варіант не такий безпечний, адже усі викиди після горіння потрапляють у приміщення через відкриту камеру. Тому його монтують тільки на складах та в інших будівлях де не працюють люди. Єдина перевага – високий ККД. Потужність такого агрегату стартує від 10 000 Вт до 100 000 Вт.

Другий варіант є більш безпечним для здоров’я людини. Він оснащений спеціальними трубками для відводу продуктів горіння. Камера в такому пристрої завжди закрита. Потужність дизельної гармати непрямого нагріву може складати до 85000 Вт.

Яку теплову гармату вибрати?

Щоб зробити правильний вибір треба відштовхуватися від приміщення, яке необхідно обігрівати. Для складів та великих об’єктів, які не потребують присутності людини можна встановити дизельний агрегат. Він має високий ККД і чудово впорається з великими об’ємами.

Для домашніх потреб, офісів, невеликих магазинів, кав’ярень підійдуть електричні теплові гармати. Вони не можуть справитися зі значними площами, але працюють на екологічному виді “палива” та не шкодять здоров’ю людини