Дизайн інтер’єру в стилі арт нуво

У будь-якому приміщенні: офісному, житловому велике значення має дизайн інтер’єру, покликаний підкреслити переваги та приховати недоліки простору. Існує маса стилів, які можна зустріти в сучасних квартирах та вибрати щось одне часом буває досить складно. Одним із нових популярних стилів є арт-нуво.

Арт нуво – новий стиль у дизайні інтер’єру, що з’явився у 19 столітті. Якщо порівняти назви арт-нуво, що означає «нове мистецтво» і модерний «сучасний», то, в принципі, вони дуже схожі, але це різні стилі інтер’єру мають як подібність так і відмінності.

Для стилю арт нуво характерні: чіткі орнаменти, етнічні елементи, вишукані сучасні оздоблювальні матеріали, дорогий текстиль, рідкі сорти шкіри, слонова кістка, дерево, інкрустація дорогоцінними металами.

Як будь-який стиль інтер’єру, арт нуво має властиві йому елементи та деталі. Найчастіше в інтер’єрі можна зустріти: вітражі, сходи з особливим незвичайним декором, барвисте різьблене оздоблення дверних прорізів, застосування сучасних стильних освітлювальних приладів, наприклад, у стилі «Тіффані», відомі картини художників сучасної епохи, а також витончені високі вази підлоги. Причому перераховані вище елементи можуть застосовуватися в дизайні інтер’єру, як спільно, так і окремо.

Якщо в дизайні інтер’єру планується поєднання двох і більше стилів, то ефектніше виглядатиме стиль арт нуво та класика. Елементи цих двох стилів чудово поєднуються та доповнюють один одного. Особливу увагу слід приділити сходам, якщо вони є в інтер’єрі. Стиль арт нуво передбачає легкість, ажурність, елегантність сходової конструкції під час використання масивних елементів.

Який би дизайн інтер’єру ви не вибрали для будинку чи квартири, головне, щоб почуватися затишно та комфортно в оточенні вибраних елементів декору.