Смарагдовий в інтер’єрі модної квартири

Колір надає будь-якому інтер’єру особливої ​​виразності. Цього сезону модний зелений колір, який дуже доречний і в оформленні будинку.

Оформляючи власний будинок чи квартиру, кожен з нас керується найчастіше власним смаком та власними уявленнями про прекрасне, проте мода відбивається на нашому сприйнятті та наших уподобаннях. Цього сезону особливою любов’ю всіх модних будинків користується зелений колір, особливо смарагдовий. Саме в 2013 смарагдово-зелені моделі крокують подіумами світу. Дизайнери одягу люблять цей колір за те, що він чудовий на будь-якій тканині: чи то шовк, оксамит, мереживо чи бавовна, смарагдовий завжди благородний і притягує погляд. Крім цього, він йде жінкам з будь-яким кольором волосся, а також підвищує настрій.

Підвищувати настрій можна не лише за допомогою сукні, та й за допомогою дизайну квартири. Це, звичайно, дорожче, але ефект масштабніший. Також відомо, що зелений колір сприятливо діє на психіку, дає відчуття стабільності та спокою, він сприяє розслабленню, а в наш час це необхідно всім. Інна Усубян, директор та дизайнер студії Decolabs, вважає, що «мешканцям Росії, особливо городянам не вистачає зеленого кольору. Зображення: Смарагдовий в інтер’єрі модної квартири бачимо дуже мало сонця і яскравих фарб. Використання соковитого зеленого кольору в інтер’єрі асоціюється з природою і ми насамперед згадуємо ніжну зелень весняної трави або подушку оксамитового моху, вишукане мерехтіння смарагдів та блиск малахіту. Але скільки інших, не менш красивих і смачних зелених відтінків, ми можемо привнести в наш інтер’єр! М’ятний, фісташковий, салатовий, бірюзовий, колір зеленого яблука, оливковий, турмалін, колір морської хвилі, полиновий, миртовий (темний блакитно-зелений), пляшково-зелений, нефритовий (холодний темно-зелений з сірим відтінком), колір ще багато інших чудових відтінків. Залежно від насиченості зелений колір здатний розслаблювати та заспокоювати, це традиційно колір життя, оновлення та буйного зростання. Якщо в ньому переважатиме жовтий відтінок, то він викликатиме у людини почуття збудження, а якщо синій, то такий зелений надаватиме заспокійливий вплив».

Отже зелений має безліч відтінків, тому, вибираючи тон обробки вашого будинку, треба враховувати призначення приміщення. Наприклад, легкі відтінки зелені свіжі та дають відчуття молодості, тому вони гарні для дитячої, а також для приміщень у сучасному стилі. Темні відтінки, такі як оливковий або моховий, віють стриманістю та зрілістю, тому вони гарні для кабінетів та бібліотек, а також для сільського стилю. Однак будь-який зелений колір дає відчуття умиротворення та спокою, тому підходить для будь-якого приміщення та стилю, треба лише правильно підібрати відтінок.

Використовуючи зелений колір в обробці, слід уникати цього кольору на стінах чи предметах, які хочемо виділити. Нейтральний зелений колір візуально відсуне їх на другий план. Також не слід поєднувати зелений з бузковими або темно-червоними відтінками. Такі поєднання важко обіграти правильно, тому не завжди ця гра контрастів може бути виграшною. Якщо ж Зображення: Смарагдовий в інтер’єрі модної квартири говорити про смарагдовий відтінок зеленого, то він чудово виглядає разом із темними відтінками червоного, жовтого та помаранчевого. Якщо ви сумніваєтеся, то згадайте, що такі поєднання досить часто зустрічаються у природі. Однак у приміщенні з невеликою кількістю світла смарагдовий краще все ж таки поєднувати з білим.

Якщо ви любите зелений і маєте намір використовувати його в інтер’єрі, слід пам’ятати деякі правила:
– Не слід використовувати це світло у кімнатах, призначених для активних розмов та фізичних навантажень. Одним словом це не для офісу та тренажерного залу, якщо у вас вдома є зона з подібним функціональним значенням, то також не слід обробляти її у зелених тонах. Наприклад, вітальня, де найчастіше зустрічаються, обговорюють, святкують;

– темно-зелені відтінки підходять для оформлення великих площ, маленькі простори з їх допомогою візуально зменшаться, що небажано;

– Зелений ідеальний для кухні, де господарі намагаються впоратися із зайвою вагою. І чим більша площа кухні у таких господарів, тим яскравішою має бути зелень на стінах. Якщо ж ви не хочете схуднути, але стіни кухні у вас зелені, то зовсім не обов’язково перефарбовувати це приміщення, достатньо додати червоних або помаранчевих акцентів.

– Відчуття затишку можна досягти, використовуючи лише деталі зеленого кольору. Наприклад, м’які меблі, ваза для підлоги, штори і т. д. Цілком впораються з цією роллю.

Зображення: Смарагдовий в інтер’єрі модної квартири-Зелений гарний для кімнати активної дитини. Але якщо ви боїтеся, що ваша дитина занудьгує в такій обстановці, додайте контрастів. Інна Усубян зазначає, що зелений колір не лише розслаблює, а й дає відчуття захищеності та стабільності.