Догляд за садовими доріжками взимку – поради щодо догляду в зимовий період

Доглядати доріжки в саду або на дачній ділянці необхідно систематично, якщо ви хочете, щоб вони виглядали охайно і не псували ландшафтний дизайн.

Особливо це стосується мощених доріжок:
зі штучного чи натурального каменю;

дерев’яного мощення;

трав’яні.

Не приділяючи їм належної уваги, зрештою ви побачите зіпсовані доріжки.

Кожен вид матеріалу, з якого складена садова доріжка, потребує спеціального догляду. Те, що є прийнятним для бетонованої доріжки, не підходить для дерев’яного варіанту або складеного з будь-якого виду каменю.

Це ж стосується й особливостей догляду за доріжками у літній період чи взимку.

Особливості догляду взимку
Зима відрізняється від інших сезонів великою кількістю снігу, що випав. Снігопади завдають господарям дачних ділянок чимало клопоту, оскільки виникає потреба в регулярному розчищенні снігу, прибиранні льоду на доріжках, що важливо при частому ходінні по них.

Зледенілі бетонні або бруковані доріжки становлять небезпеку для оточуючих, схильних до високої ймовірності травмуватися при відвідуванні таких доріжок.

Інвентар для збирання снігу
Починаючи прибирання снігу з доріжок, заздалегідь подбайте про інвентар.

Вам знадобляться:

широка лопата (фанерна);

мітла з твердих прутів або волокна;

скребок для снігу чи льоду;

віник чи щітка.

Якщо снігу випало небагато, його можна забрати за допомогою щітки або віника. Але шар снігу 10 см віником не прибереш, тут на допомогу прийде лопата. Очистивши доріжки від снігу, обов’язково помітите їх віником або щіткою.

Якщо ж спостерігається рясний снігопад і снігу випало півметра, не обійтися без снігоприбиральної машини.

Студія ландшафтного дизайну пропонує своїм клієнтам прибирання великих снігових заметів за допомогою спеціальних снігоприбиральних машин, призначених для використання на невеликих ділянках.

Що не рекомендується застосовувати
Деякі садівники, щоб прибрати льоду з садових доріжок, користуються сумішшю піску та солі або іншими хімічними сумішами.

Компанія ландшафтного дизайну не рекомендує використовувати хімічні реагенти для цих цілей, оскільки вони глибоко проникають у матеріал, з якого виготовлена ​​доріжка, забруднюють прилеглий ґрунт, що призводить до руйнування садових доріжок та загибелі рослин.