Доглянутий газон за допомогою універсальної газонокосарки

Зелений та доглянутий газон біля будинку. Останнім часом це стало показником престижу, стилю, певного рівня життя домовласника. Однак все в цьому світі все має свою ціну – гарний газон потребує гарного догляду, а процедура його стрижки стає своєрідним ритуалом. Процес косіння сам по собі не складний, хоча підрізування газону – дія дуже стомлива.

У цьому дуже допомагають електричні газонокосарки. А без усього цього ділянка виглядатиме неохайною. Сьогодні ми постараємося розповісти Вам про основні принципи розбивки газону.

1. У місцях між стіною, сходами, підсобними стінками необхідно залишити вільний простір, не засіяний травою, шириною не менше 10 см. Зазвичай такі місця важкодоступні для ножів газонокосарки. Щоб уникнути ефекту недоглянутих країв, вільні від трави смужки можна викласти бруківкою, плитами або просто висипати гравієм.

2. Не варто облаштовувати декоративні елементи, що виступають над газоном, бордюри. Це збереже ножі газонокосарки від пошкоджень, а краї газону завжди будуть скошені.

3. Необхідно залишити місце для маневру газонокосарки, особливо якщо ви розбиваєте газон у отворі між стінками або іншими перешкодами. Ширина вільної смуги має бути не менше метра.

4. Місця біля стовбурів дерев найкраще підсипати гравієм, сухою корою або іншими відповідними матеріалами. Підрізати траву у цих місцях, не лавіруючи між стовбурами дерев чи кущів – дуже складно. Кола біля дерев і кущів дуже потрібні і самим рослинам – завдяки їм волога краще надходить до коріння.

Зелений газон – це вишукана прикраса. Докладіть трохи зусиль – і ваша ділянка виглядатиме найдоглянутішою і найкрасивішою.