Інтер’єр у стилі Алвар Аалто

Спробуємо розгадати рецепт творчої кухні та освоїти стиль визнаного кумира – архітектора Алвара Аалто.

Стиль Алвара Аалто
Алвар Аалто – фінський скульптор, архітектор та художник. Він створив понад 70 проектів інтер’єрів, 37 із них втілив у реальність. Стиль Аалто – мінімалістичний, але із скандинавським ухилом. Улюбленим матеріалом автора було дерево, причому він наділяв його пластикою, надаючи дерев’яним елементам округлі обтічні форми. Саме Аалто створив перші моделі меблів із гнутої фанери. Сьогодні такий дизайн не тільки не втратив актуальності, але й набув ще більшої популярності.

Рецепт інтер’єру у стилі Алвара Аалто
Кольори: вибираються характерні для скандинавського інтер’єру кольори – це натуральні відтінки світлої деревини, білий, бежевий, світло-сірий, світло-блакитний, світло-зелений, світло-коричневий.

Матеріали: переважати має деревна фактура. Підлога – паркетна дошка або ламінат, що імітує дерево теплого приємного відтінку. Стіни можна просто забарвити в один тон. Допускається застосування декоративної цеглини світлого кольору.

Меблі: основні предмети інтер’єру можуть мати простий дизайн, характерний для скандинавських меблів – прямокутні форми та лаконічні лінії. Однак в обстановці має бути акцент, що безпосередньо відсилає до стилю Алвара Аалто, – журнальний столик з гнутого дерева, крісло-шезлонг м’якої пластичної форми. Або справжні меблі його авторського дизайну, благо що сьогодні вони випускаються, причому в оновленому варіанті – в сучасному оздобленні та оббивці. Наприклад, зверніть увагу на моделі Artek – lounge chairs, Artek-Paimio. Важко уявити, що ці меблі були придумані майже півстоліття тому. Виглядає вона більш ніж сучасно.

Доповнити обстановку можна однотонним килимом з м’яким довгим ворсом, а також монохромними картинами.